Next Generation Speaks #3 Spoken Word workshops door Elten Kiene

Next Generation Speaks (NGS) is een project van Roots en Routes in samenwerking met Woorden Worden Zinnen, Urban Woorden (België), Brouhaha International (UK), Word N Sound Poetry and Live Music Series(Afrika) en Youth Speaks (VS). NGS daagt jonge spoken-word artiesten uit om hun stem te ontwikkelen en te presenteren. Van 17 februari t/m 7 april starten we met het 3e spoken-word traject. De workshops vinden plaats in Dordrecht. 8 zaterdagen lang werken deelnemers naar een eindpresentatie toe in de Blibliotheek Aanzet - De Blauwe kamer in Dordrecht. De eindvoorstelling vind plaats op zaterdag 7 april in de Blauwe kamer.

De deelnemers zijn jongeren van 15 tot 25 jaar die nog geen of weinig ervaring hebben met spoken word, schrijven of presenteren. Iedereen mag meedoen, deelnemers met meer ervaring zijn ook welkom. Spoken word is erg populair onder jongeren, maar is in Nederland vooral gericht op presenteren. NGS ziet spoken word niet alleen als kunstvorm, maar ook als een middel om jongeren te activeren als changemakers. In 2016 heeft NGS een betrokken poëet mentor, Elten Kiene (oprichter Woorden Worden Zinnen), een intensieve training gevolgd van Youth Speaks (VS). Elten wilt deze methodiek toepassen in zijn eigen praktijk.

NGS richt zich niet in eerste instantie op spoken worden louters als kunstvorm, maar als een middel om jongeren te betrekken bij maatschappelijke debatten, poëzie en de verhalen van jongeren zelf naar voren te halen. Tijdens de workshops werken de deelnemers aan Voice, Power, Identity en Imagination. Bij de workshops creëren we een ‘safe space’ waarin iedereen zich vrij mag uitdrukken en de gedachte vrij mag onderzoeken.

Het project wordt medemogelijk gemaakt door: ROOTS EN ROUTES, Woorden Worden Zinnen!, Bibliotheek Aanzet, Erasmus

Recap:
The Next Generation Speaks | 17 februari – 7 april 2018
Dordrecht – Bibliotheek Aanzet, de Blauwe kamer
Eindvoorstelling 7 april Blauw Kamer, (Bibliotheek Dordrecht)
Aanmelden/meer info: aanmeldenvoorwwz@gmail.com
Eenmalig inschrijfkosten van 25,- (dat is 3,15 per workshop)
Aanvang/verzamelen 11:45u
Start: 12:00u
Einde: 15:00u

Planning:
Zaterdag 17 februari
Zaterdag 24 februar
Zaterdag 3 maart
Zaterdag 10 maart
Zaterdag 17 maart
Zaterdag 24 maart
Zaterdag 31 maart
Zaterdag 7 april

Zondag 7 april eindshowcase in de Blauwe kamer (Bibliotheek Aanzet)

Meld je aan!