WIN Kaarten voor WoordenWordenZinnen in Toomler zondag 16 november a.s

8 woordkunstenaars & cabaretiers delen 1 podium

Woorden Worden Zinnen in Toomler met Howard Komproe
Zondag 16 november om 20:30 uur klettert de spraakwaterval van ‘Woorden Worden Zinnen’ neer op het podium van Toomler Amsterdam. Woorden Worden Zinnen biedt een podium aan woordkunstenaars en laat het publiek op spraakmakende wijze het zwijgen opleggen.

Tijdens deze eerste editie verlegt Woorden Worden Zinnen niet alleen haar grenzen van regio Rotterdam (het initiatief voor deze culturele avonden startte in Dordrecht) naar Amsterdam, ook de grens tussen spoken word en stand up comedy wordt opgezocht. Vier spoken word artiesten uit de stal van Woorden Worden Zinnen, dagen Howard Komproe en drie andere cabaretiers uit om ook iets voor te dragen. Kaarten voor deze kruisbestuiving kosten € 11,- euro (exclusief servicekosten) en zijn te koop opwww.toomler.nl.

De line-up liegt er niet om:

Howard Komproe (cabaretier en oneliner-koning bij Padoem-Patsss), Stefan Pop (schrijver en Comedytrain-comedian die op z’n 15e al voor het eerst in Toomler stond), Babs Gons (pittigste performster van de lage landen en oprichter van Palabras in Paradiso), Omar Dahmani (aspirant-lid Comedytrain, alleskunner met lachers op z’n hand), Dichter (filosofeert en rijmt op schrift en muziek), Younes Ouazzani (lijdt aan ongekende etaleer drift én podiumvrees), Koudijzer (de grootse kleine man van Rotterdam) en Jan Jaap van der Wal (destijds een baby uit duizenden, inmiddels cabaretier met een televisieproductiehuis voor comedyprogramma’s).

Wanneer woorden zinnen worden, wordt geluisterd
Woorden Worden Zinnen startte vijf jaar geleden in Dordrecht als laagdrempelig platform voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Ruim 200 poëten, lyricisten, zangers en spoken word artiesten vonden hun weg naar het podium op één van de 25 eerdere edities van Woorden Worden Zinnen. Na bomvolle culturele avonden in Dordrecht, Schiedam, Rotterdam en Almere, slaan Woorden Worden Zinnen en Toomler de handen ineen. Samen met Comedytrain-cabaretier Howard Komproe programmeren zij een avond vol tekst en taaltalent.

WIN KAARTEN!
Klapperen je oren van deze aankondiging? Koop online je ticket voor € 11,- (exclusief € 1,50 servicekosten). Wil je ze winnen? Post dan voor vrijdag 14 november je eigen oneliner op de Facebookpagina van Woorden Worden Zinnen of Tweet/Instragram je punchline met de hashtags #Toomler & #WoordenWordenZinnenom twee tickets te winnen voor zondagavond 16 november!

Wanneer Woorden Zinnen Worden
‘Woorden Worden Zinnen’ is een laagdrempelig platform en een podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het concept startte in 2010 door initiatief van het creatieve ondernemersduo Wes?! (Wesley Loos) & Ella (Elten Kiene) en biedt podium aan woordkunstenaars met een positieve state of mind. Met beers & bites in de hand kun je genieten van wisselende performers, poëzie, punchlines, cabaret, muziek en exposities op unieke locaties in de Randstad.

Eerdere edities van WWZ
Woorden Worden Zinnen organiseerde eerder succesvolle avonden in het Dolhuis (Dordrecht), De Bibliotheek Schiedam, De nieuwe Bibliotheek (Almere) en BIRD (Rotterdam). Daarnaast werd het concept geprogrammeerd tijdens Het Kunstenaarsbal, het jongerenpodium van Boek & Bal Schiedam, Bevrijdingsfestival Rotterdam en is in samenwerking met Paginagroots & Poetry Circle 010 een jongerenpodium verzorgd tijdens het literaire festival Woordnacht in Rotterdam.

(Inter-)nationaal bekend & onbekend talent op het podium
Tijdens vorige edities van Woorden Worden Zinnen waren ook internationale woordkunstenaas te gast, onder andere: Anthony Joseph (Trinidad/Groot-Brittannië), Amir Sulaiman (Verenigde Staten), B.A.N.G (Groot-Brittannië), Mon (België), Elli (België), Ten Adem (België) en Seckou Keita (Senegal/België).

Tickets voor Woorden Worden Zinnen op 16 november in Toomler online kopen.
Event op Facebook.