WoordenWordenZinnen #29 | Tolhuistuin Amsterdam | 3 apr

Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd. Op zondag 3 april maken we opnieuw ruimte voor diverse spraakmakers die zowel hart als brein raken door middel van poëzie, spoken word, zang en andere vormen van woordkunst. De vorige twee edities in de Tolhuistuin waren volledig uitverkocht, dus wees er snel bij want vol is vol!

Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd naar:
Derek Otte / L-deep / Claudius de Krentenkoning / René Oskam / Eva Skeete Mc Lead / Hilmano van Velzen (dakloze dichter) / Mark Van Den Koppel / Kirby Kant / Oda / Maringo Berenos

De avond zal - zoals we gewend zijn - door Ella worden gepresenteerd en door DJ Dagger DX muzikaal worden ondersteund.

Tickets:
Voorverkoop: €7,50 / Deurverkoop: €10,- / Diner & Entree: Combiticket inclusief eten €12,50
Direct bestellen -->>

Aanvang: 18:30 uur deuren open, 19:30 start programma
Facebook evenement -->>

--

Dankzij de samenwerking met Poetry Circle Nowhere, kunnen wij met trots de volgende twee artiesten aankondigen:

Claudius de Krentenkoning is MC, dichter, vocalist, acteur en componist. In maart 2016 debuteerde hij met zijn bandproject de Nachtdienst; een samenwerkingsverband tussen Claudius de Krentenkoning en de vijfkoppige jazzband New Grounds Quintet. In slechts een maand tijd heeft hij een flinke opmars gemaakt dankzij de unieke combinatie van jazz en hiphop.

Maringo Bérénos is dichter en poëet die met zijn teksten altijd op zoek gaat naar het onbekende. Haalt zijn inspiratie uit de diversiteit van de mens, heeft zijn hart in meerdere culturen en staat enthousiast in het leven.

Derek Otte is docent voor het keuzevak Spoken Word aan de Hogeschool Rotterdam, oprichter van het literaire podium Paginaroots en heuse huisdichter van radiozender FunX. In 2015 maakte hij zijn literair debuut met het boek Regelgeving en heeft met zijn eigenzinnige taaltovenaarij bijdrages geleverd bij De Wereld Draait Door, TEDx, het Lezersfeest en het Harry Mulisch Festival. Met het hart op de tong vertelt hij verhalen over voorspoed en verdriet in het leven, de smeltkroes waarin wij leven en zijn grootste liefde: de stad Rotterdam.

Rene Oskam is een podiumartiest, creatief copywriter en medeoprichter van het evenement Bij Wijze van Spreken. Vindt de wereld al complex genoeg en spreekt daarom in supernormaal Nederlands, oftewel zonder ingewikkelde zinconstructies of onbegrijpelijke woordspelingen.

Eve Skeete MC Leed is een singer-songwriter en heeft zowel op nationale als internationale podia gestaan; van de Bourbon Street in Amsterdam tot aan de Viper Room in Los Angeles, Amerika. Haar muziek is haar therapie, de gitaar de therapeut en haar stem het medium.

Hilmano van Velzen, ook wel bekend als de Dakloze Dichter, is zonder twijfel een van de meest bijzondere artiesten die wij ooit bij Woorden Worden Zinnen hebben mogen aankondigen. Hilmano is al dertig jaar lang dakloos en ontdekte een jaar geleden dat hij een waanzinnig talent heeft voor schrijven en poëzie. Sindsdien draagt hij dagelijks gedichten voor op straat en is regelmatig te woord bij het Vondel CS in Amsterdam.

Oda is een poëet en muzikant die graag schrijft over uitdagende onderwerpen. In 2013 bracht hij de bundel Woordt in Beeld uit, wat een combinatie is van poëzie en fotografie. Ook stimuleert hij de taalvaardigheid en muzikale ontwikkeling van kinderen met zijn workshop Droom in Woorden.

L-Deep is een MC en spoken word artiest die vooral bekend staat om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie. Sinds 2010 heeft hij verschillende podiumbijdrages geleverd tijdens Solar Festival, Woorden Worden Zinnen, Paginaroots, Spraakuhloos en Mensen Zeggen Dingen. Ook geeft hij wekelijks poëzieworkshops aan vluchtelingen in het AZC in Utrecht.

Kirby Kant is zangeres en actrice en studeerde op haar 25e af aan de Musical Academie. Na meerdere muzikale podiumbijdrages geleverd te hebben op grote podia als Ahoy en de Amsterdam Arena, heeft zij begin dit jaar haar focus gelegd op spoken word.

Mark van den Koppel schreef sinds jongs af aan verhalen, gedichten en songteksten en maakte in 2015 zijn podiumdebuut. Naast het schrijven is hij ook actief als muzikant en is op eeuwige zoektocht naar de ultieme samensmelting van zijn twee grootste passies.

Wanneer woorden zinnen worden in de Tolhuistuin, is er altijd nog ruimte voor muziek. Zoals altijd zullen de acts worden afgewisseld door de brede, maar gecontroleerde muziekselectie van Dagger DX, die alles letterlijk aan elkaar weet te draaien. Tevens worden de acts aan elkaar gepraat en aangekondigd door vaste host Ella (Elten Kiene).