Museumavonden Graag Gezien in het Dordrechts Museum met een optreden van Ella…

Persbericht
Dordrechts Museum, 16 september 2014
www.dordrechtsmuseum.nl

Museumavonden Graag Gezien van start in het Dordrechts Museum

Op vrijdag 19 september presenteert het Dordrechts Museum de eerste van drie bijzondere Museumavonden met als thema Graag Gezien. Het wordt een feestelijke avond met optredens van Dordtse bodem. Jong en oud is welkom, dus neem vrienden, buren en familie mee naar een avond vol verrassingen in het museum. De entree is tijdens de Museumavonden gratis!

Programma Museumavond Graag Gezien
vrijdag 19 september van 17.00 -21.00 uur

Optreden Spokenword artist Elten Kiene (beter bekend als Ella)
Woordkunstenaar Elten Kiene nodigt deze avonden het publiek uit om met andere ogen te kijken naar kunst. Want dat is precies waar het in Graag Gezien om gaat. De kunst van het kijken. We hebben hem gevraagd om bij zijn favoriete kunstwerk uit de tentoonstelling een gedicht te maken. Dit gedicht draagt hij op verschillende tijdstippen voor bij het werk op zaal.

Optreden singer-songwriter PollyAnna
De veelzijdige van origine Dordtse zangeres PollyAnna brengt het publiek met haar gitaar in vervoering door een mix van pop, indie, een snufje rock en afgetopt met een vleugje country: ‘Shaken, not stirred’.

Optreden jazz pop duo Beats by Bay
De jonge zanger Boris Berg, opgegroeid in Nieuw Krispijn, kent zijn klassiekers. Van Frank Sinatra tot Frank Ocean; samen met gitarist Koen Hoogendoorn brengt hij een verrassende combinatie van jazz en pop.

Kartikituur 2000
Wil jij een portret van jezelf binnen drie minuten? Zoek dan naar de wandelende tekenmachine Kartikituur in het museum en poseer! Net zoals in een fotohokje…maar dan anders!

Instaprondleidingen Graag Gezien
Voor de liefhebbers starten er op drie verschillende tijdstippen instaprondleidingen door de tentoonstelling Graag Gezien. Kijken kan op veel manieren, een schilderij heeft meer dan één verhaal. Kijk en praat mee tijdens deze inspirerende rondleiding!

*De precieze aanvangstijden van de optredens, rondleidingen en activiteiten worden duidelijk aangegeven in het museum op de avond zelf.

 

Informatie over de Museumavonden Graag Gezien
Het Dordrechts Museum is van alle Dordtenaren. En heel veel inwoners van de stad hebben - door te stemmen - meegewerkt aan Graag Gezien. Daarom organiseren we drie feestelijke Museumavonden met rondleidingen, muziek en andere activiteiten.

Het programma is opgezet in samenwerking met de wijken.

 

Vrijdag 19 september van 17.00 - 21.00 uur

Museumavond Graag Gezien met speciale gastwijken:

Oud & Nieuw Krispijn

Het Reeland

 

Vrijdag 3 oktober van 17.00 - 21.00 uur

Museumavond Graag Gezien met speciale gastwijken:

Stadspolders

Dubbeldam

 

Vrijdag 10 oktober van 17.00 - 21.00 uur

Museumavond Graag Gezien met speciale gastwijken:

Sterrenburg

Crabbehof Zuidhoven

Wielwijk

 

Informatie over de tentoonstelling Graag Gezien

Het Dordrechts Museum is het huis van duizenden schilderijen, tekeningen en prenten. Een deel hiervan heeft een vaste plaats ‘op zaal’, de rest wordt bewaard in het depot en is maar zelden te zien. Met de tentoonstelling Graag Gezien zet het museum ruim honderd van die verborgen schatten in de schijnwerpers. En welke kunstwerken dat zijn, dat heeft het publiek via (online) stemmen bepaald. Het is een verzameling met een grote diversiteit: schilderijen hangen naast tekeningen, prenten en foto’s, oude kunst naast moderne en hedendaagse werken.

 

De tentoonstelling Graag Gezien is nog t/m 26 oktober 2014 te zien in het Dordrechts Museum. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Bezoekadres: Museumstraat 40, Dordrecht. Telefoon: 078 – 770 87 09.