Museumnacht X WWZ

Kom de held uithangen! Ben je een daredevil of meer een held op sokken? Jeugdhelden, historische helden en (on)bekende helden uit de stad krijgen een plekje in Het Nutshuis. Je kan in en uitlopen bij een interviewmarathon waarin local heroes kort worden ondervraagd over hun goede daden door Howard Komproe. Verder  Spoken Word van o.a. KERNKOPPEN geïnspireerd op de Haagse literaire held Adriaan Bontebal, het interactief Haagse heldencanon, de foto-expo Ik en mijn Held met o.a. drummer Cesar Zuiderwijk en filosoof Herman Philipse, Haagse bandjes coveren Helden nummers, heldenhapjes en loungen in de ‘Bedcave’(aka de Tuin) waar je jezelf door een cartoonist kan laten vastleggen als superheld. De Nutshuishelden Question-Mark en Exclamation-Boy maken de stad (on)veilig, leg ze vast met je telefoon en win een superheldenontvangst!

Met: Howard Komproe, dichter Harry Zevenbergen, Elten Kiene - Woorden worden zinnen, gitarist Ricky Versluis, Frederike Kossman (winnaar scholenslam 2012), The hague idiots, Vuigtuig, The legacy, Audiocare, Rosemary’s Jukebox, KERNKOPPEN, B.O.G  - het Streaming festival, DJ Technician - Intergalactic FM,  filmmaakster Laura Hermanides en eigenlijk teveel helden om op te noemen.

Kernprogramma
ADHD: Haagse helden interviewmarathon met Howard Komproe
Deze speciale editie van ADHD is een interview marathon onder leiding van cabaretier en host Howard Komproe. Gedurende meerdere uren zal Howard de uitputtende taak op zich nemen om ruim 20 Haagse helden in de schijnwerpers te zetten en te ondervragen over hun (on)bekende heldendom. Expect the unexpected: het zou zomaar je buurvrouw kunnen zijn!

Dit is de 8e en speciale editie van ADHD (Actueel Den Haag Debat). ADHD wordt 4x per jaar georganiseerd door Het Nutshuis, Stroom, het Haags Architectuur café en de BNA Kring Haaglanden.

Spoken like a true Bontebal! Spoken word door KERNKOPPEN e.a.
KERNKOPPEN, dichter Harry Zevenbergen, Frederike Kossman (winnaar scholenslam 2012) en Duo Ella (Elten Kiene - van het Dordtse spokenword festival Woorden worden zinnen) en gitarist Ricky Versluis hebben de zomermaanden gebruikt om te duiken in het werk van dé Haagse dichter Adriaan Bontebal.

Adriaan Bontebal was een experimentele dichter (voortgekomen uit de krakersscene) en overleed begin dit jaar op 59 jarige leeftijd. In 1988 debuteerde hij als schrijver met Een Goot met Uitzicht. Zijn werk is vaak grappig en zwartgallig en hij schreef veel over hedendaagse issues.

Elten Kiene, ook wel bekend als Ella, houdt zich bezig met design en muziek en is de initiator van het Dordtse spokenword festival Woorden worden zinnen. Samen met gitarist Ricky Versluis geeft hij muzikale poëtische rondleidingen. Tijdens Museumnacht zullen zij weer een nieuwe uitdaging aangaan.
www.WoordenWordenZinnen.nl

Film
We Are Ready (Wij Zijn Er Klaar Voor)
Directed by Laura Hermanides
Doc, NL 2012, 26 min
Graduation documentary, the Dutch Film and Television Academy 2012

Vaarwel welvaart… Een sceptische filmcrew zoekt de confrontatie met idealistische leeftijdsgenoten. Door verstrikking in hun eigen weelde, komt het besef van de crewleden dat ook zij behoefte hebben aan betekenis wellicht te laat.

Live performance met video en geluid
Een speciale Super Hero live performance met video en geluid van B.O.G. (Streaming Festival) en DJ Technician (Intergalactic FM). Samen zullen zij ter plekke een Super Hero film maken met gebruik van soundtracks en film scenes van superhelden.