Nelleke Noordervliet en Peter Buwalda X Woorden Worden Zinnen

DordtLiterair organiseert samen met de Bibliotheek A tot Z Literatuur Live op woensdag 24 oktober. Om 20.00 uur geven Nelleke Noordervliet en Peter Buwalda  een lezing in de bovenzaal van Merz. Nelleke Noordervliet is een al jaren bekende auteur van een imposant oeuvre en Peter Buwalda is een succesvol debutant met zijn opvallende roman Bonita Avenue. Hiermee valt ook het thema van de avond te omschrijven: ‘de generaties, jong en oud met elkaar in gesprek’. Dit wordt in breder verband doorgetrokken door het optreden van de jongerenwerkgroep Woordenwordenzinnen met onder meer de woordkunst en muziek van Elten Kiene en de stevige verzen van senior Aar Noorland.

Het doel van het thema ‘De generaties’ op deze Literatuur Live is om jongeren en ouderen in hun generatieverschillen te spiegelen. Er wordt gekeken naar literaire generatieverschillen zoals de relatie tussen een ervaren auteur als Nelleke Noordervliet en de gelauwerde debutant Peter Buwalda. Maar ook naar cultuurverschillen tussen ouderen en jongeren, hun verschil in visie op literatuur en samenleving, de relatie ouders en kinderen. Noordervliet en Buwalda betrekken in hun gesprek ook het publiek erbij en gaan in op eventuele reacties uit de zaal. Voor muzikale intermezzo wordt gezorgd in de vorm van een live jamsessie met taal- en muziekpresentaties, gecoördineerd door de werkgroep WoordenWordenZinnen.

Van Nelleke Noordervliet verscheen recent de meeslepende roman Vrij man, die zich afspeelt in de tijd van Johan de Wit en waarbij Dordrecht niet onbenoemd blijft. Aan Noordervliet valt de eer ten deel om het essay voor de Boekenweek 2013 te schrijven.

Met veel kwaliteitsvertoon won Peter Buwalda met zijn roman Bonita Avenue de landelijke Academica Literatuurprijs. Voor deze prijs organiseert DordtLiterair al zeventien jaar de jurering. De ster van Buwalda rees vervolgens in heel Nederland en zijn boek raakte snel bekend onder het grote publiek.

Merz, gelegen aan de Korte Kalkhaven 3, geeft het eigen café-restaurant weer graag een cultureel accent in de programmering. In het verleden werden er schrijvers ontvangen als Adriaan van Dis, Jan Wolkers, Gerrit Komrij en Thomas Rosenboom. Intussen is de grote bovenzaal gerenoveerd en geheel geschikt gemaakt voor evenementen zoals Literatuur Live.

Toegangskaarten kosten € 10,- / voor leden van de Bibliotheek A tot Z € 8,- / voor jongeren t/m 18 jaar € 5,- en zijn te verkrijgen in de Centrale Bibliotheek aan de Groenmarkt, bij Boekhandel Vos & Van der Leer op het Scheffersplein en op de avond zelf aan de zaal.

Voor de redactie: meer informatie kunt u krijgen bij Kees Voorbij, tel. 078 – 6139524 / 0618738160

DordtLiterair / Groenmarkt 153, 3311 BD Dordrecht tel.: 078 - 639 05 71
info@dordtliterair.nl en www.dordtliterair.nl