Woorden Worden Zinnen in Dolhuis Dordrecht

8 maart: 9 performers, 10-tallen treffende teksten
Zondag 8 maart om 19:30 uur staan er weer poëten op de planken van podium Dolhuis in Dordrecht voor de drieëntwintigste editie van ‘Woorden Worden Zinnen’. Kom kijken en luisteren naar nieuwe taal en muziek en laat je het zwijgen opleggen door spraakmakende woordkunstenaars.

Oost, west, maar ’t fijnst in je eigen nest? Na succesvolle edities in Rotterdam (BIRD), Almere (de nieuwe Bibliotheek) & Amsterdam (Toomler) zijn de taaltovenaars namelijk weer terug op de plek waar het ooit begon: het podium Dolhuis in Dordrecht. Tickets kosten € 7,50 euro en zijn te koop aan de deur van het Dolhuis, Dolhuisstraat 55 Dordrecht.

Wanneer woorden zinnen worden, wordt er geluisterd
Woorden Worden Zinnen startte vijf jaar geleden in Dordrecht als laagdrempelig platform voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Ruim 200 poëten, lyricisten, zangers en spoken word artiesten stonden op het podium tijdens op één van de ruim 20 eerdere edities van Woorden Worden Zinnen. Onder andere: Typhoon, Howard Komproe, Elfie Tromp, Jan Jaap van der Wal, Akwasi, Amir Sulaiman, Anthony Joseph, Unorthadox & Justin Samgar maakten van hun woorden zinnen.

Dit staat er 8 maart in de coulissen op jou te wachten
Wie PollyAnna niet kent, moet onder z’n steen vandaan komen. Haar afgelopen maanden: een debuutalbum, de meest opvallende verschijning bij Eurosonic Noorderslag & 3FM Serious Talent. L-Deep werkte als rapper samen met Brainpower en heeft vooral naam gemaakt in die scene als battlerapper. Deze Albanese Amsterdammer maakt regelmatig zijn opwachting tijdens spokend word avonden en poetry slams. De Rotterdammer Gery Mendes neemt zijn muziek mee. Hij is docent bij de Poetry Circle 010, tourt met Typhoon en releasde vorig jaar zijn tweede album. Jennifer Muntslag, bekend als JNM was born ready. Ze valt op in de muziekindustrie met RBBP & Dam Dutches maar staat nu solo in de spotlights.

Adi won op de middelbare school al de poëzie wedstrijd ‘van rijm tot rap’, zat later in de jury van punchout battles en battlede zelf in binnen- en buitenland. De Funky Organizers komen met groovende funk vanavond. Dat deden ze al eerder tijden Woorden Worden Zinnen, alleen dan instrumentaal, toen sprongen er spontaan mensen uit het publiek om hun teksten te spitten!

Khadra Dahir op het podium is niet op d’r mondje gevallen; als ze daar vanaf stapt gebruikt ze deze skills ook en zet ze zich in voor mensen wiens stem niet gehoord wordt. Tomas de Paauw is een stille jongen, z’n alterego Tomashii is een vertaler van stilte. Onlangs verscheen z’n debuutbundel Zonder Haa(T).

Alysssa doet het vanavond even anders: normaal zit ze in het publiek, nu staat ze (voor het eerst!) op het podium bij Woorden Worden Zinnen. De expo bij deze avond wordt verzorgd door Feisty Artworks. Aleandro Resodiwirjo is geboren in Dordrecht; her en der getogen. Hij exposeert zijn tekeningen, typografieën en schilderijen.

WIN KAARTEN voor (jou en) je vriendin, buurmeisje, moeder!
8 maart is het ook Internationale Vrouwendag, zet dus de (of jouw!) vrouw in het zonnetje! Post vóór vrijdag 6 maart een bericht voor of over díe ene vrouw van jou op de Facebookpagina van Woorden Worden Zinnen, je kunt je bericht ook tweeten of instagrammen met de hashtag #WoordenWordenZinnen om kans te maken op twee tickets voor zondagavond 8 maart!

Recap:
Kost dat? € 7,50 euro
Kaarten? Verkoop aan de deur van het Podium Dolhuis
Deuren open: 18:30 uur
Start programma: 19:30 uur
Waar moet je zijn? Podium Dolhuis in Dordrecht, Dolhuisstraat 55

Pers? Welkom! Toegang gratis bij aanmelding voorafgaand