Woorden Worden Zinnen tijdens Djemaa el Fna Rotterdam | Zondag 22 sept

Woorden Worden Zinnen presenteert in samenwerking met Paginagroots en 010 Says It All een avond vol woordkunst. We vinden elkaar in de verhalen die we met elkaar delen en daar waar woorden zinnen worden, wordt er altijd geluisterd. Dit jaar voor het eerst een mini Woorden Worden Zinnen editie tijdens Djemaa. Verhalen, lekker eten, mooie mensen en muziek zijn de ingrediënten voor een mooie avond waarbij verbinding centraal staat. 

Leen je oren aan Kems Kriol, Samira Saleh en Sulayman el Mathari, zij nemen je mee op reis door de geschiedenis met Rotterdam als thuishaven. Gedragen door verhalen, gedreven door te spreken en met de intentie om te delen. Want we vinden elkaar in de verhalen die we met elkaar delen.

Samira Saleh is een spoken word/performance artieste, spreker, workshopgever, curator, organisator en host. Vertelt en deelt verhalen met passie om mensen samen te brengen. 

Ze gebruikt spoken word als uitlaatklep en instrument voor zelfempowerment sinds ze voor het eerst op het fenomeen stuitte online. Saleh was deel van het winnende Team -in het ‘Slam ’t Stad’ Slam Poetry toernooi in Antwerpen. In 2016 werd zij Slambassadrice voor België in het internationale uitwisselingsproject Next Generation Speaks waarvoor ze naar Youth Speaks in San Francisco reisde en de BILL-award in categorie Spreken won. Ook vind je haar achter de schermen terug als mede-organisator van Mama’s Open Mic. 

Kems Kriol is eeuwig op zoek naar een eerlijk en zuiver antwoord op de vraag of er nog zoiets bestaat als kameraadschap, (h)echte familiebanden en natuurlijk de liefde. Hij is een strijder en met muziek laat hij zien en horen dat er meer dan achterstanden, sociale onrust of hopeloze gedachten schuilen in de probleemwijken van de Randstad. 

Sulayman el Mathari is een man die zijn woorden vond in onverdraagzame stiltes. In de sereniteit van het zwijgen werd zijn liefde voor letterkunst geboren. Met zijn onuitputbare inkt, tekent hij het vormloze in lettergrepen en deelt hij klanken op een wijze die hem uniek is. Zijn pen, onverstaanbaar dansend op de melodie die zijn hart zingt. 

Mis dit niet! Koop je kaarten voor Djemaa el Fna Rotterdam nu.